Metafor

En studie av det moderna samhället

Spelar det någon roll?

Publicerad 2014-04-15 10:22:22 i Allmänt,

Spelar det egentligen någon roll vem som får regeringsmakten i höst och de kommande fyra åren? Det är ju ungefär samma politik i alla fall.
 
Kampen om regeringsmakten en rysare skriver GP. Media och politikerna lever i ett symbiotiskt förhållande där båda försöker hålla spänningen vid liv. Man framställer det som att det finns stora skillnader mellan de olika partierna när det i själva verket är tvärtom. Moderaterna och Socialdemokraterna är så lika varandra att man knappt kan se någon skillnad. Åsiktsskillnaderna inom partierna är betydligt större.
 
Sifferexercisen med opinionsundersökningarna lyfts fram som något viktigt. Det enda som de visar är i själva verket viket parti som har lyckats bäst med att dominera media bäst den gångna perioden. Vem som vinner valet avgörs av vem som framstår som mest trovärdig ledare i valrörelsen.
 
Det är inte alls omöjligt att Fredrik Reinfeldt vinner. Stefan Löfven har stora problem med regeringsbildandet. Han vill ju helst bilda en minoritetsregering med enbart det egna partiet och etablera samarbete med något eller några borgerliga partier så han kan splittra alliansen. Frågan är bara hur han ska komma till regeringställning.
 
Sverigedemokraterna blir säkert större och inget av blocken kommer att få majoritet. Man undrar hur länge det ska dröja innan någon börjar prata med SD om regeringsmakten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela